Wednesday 5 January 2011

Infographic: A Year In Social Commerce

F-commerce, tryvertising, Facebook deals, plicking, and the list goes on and on. What's all that? For some, it is old news, for others, unknown words. 2010 was the year that social commerce started to become mainstream. Will 2011 be the year that will prove that the future of social media is social commerce?


F-commerce, tryvertising, Facebook deals, plicking και η λίστα συνεχίζεται. Τι είναι όμως τα παραπάνω? Για κάποιους είναι old news, για άλλους απλά άγνωστες λέξεις. Σε λίγο καιρό όμως θα είναι η καθημερινότητά όλων. Το 2010 ήταν η χρονιά που το social commerce άρχισε να γίνεται mainstream στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ένα πολύ αξιόλογο infographic που δημοσίευσε το SocialCommerceToday καταγράφει ξεκάθαρα αυτήν την τάση.

Βλέπουμε λοιπόν το Μάρτιο την P&G να ξεπερνά τις 1.000 συναλλαγές ανά ώρα στο κατάστημα Pampers που έστησε στο Facebook, η Disney και η Delta Airlines να πουλάνε εισιτήρια μέσω Facebook, μάθαμε το “tryvertising” όπου καταναλωτές κέρδιζαν δωρεάν δοκιμή με το pay with a tweet, είδαμε το Taobao, ένα κινέζικο group-buying site, να πουλά 1 Mercedes ανά λεπτό!

Κάνοντας λοιπόν ένα γρήγορο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, βλέπουμε ότι είχαμε πολύ σημαντικές εξελίξεις στο χώρο του social commerce. Αυτό όμως που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, είναι ότι διαφαίνεται πως το social commerce θα αλλάξει τον τρόπο που κάνουμε τα ψώνια μας πολύ πιο σύντομα από ότι περιμέναμε. Η Groupon, έγινε η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρία στην ιστορία, φτάνοντας το 1 δις δολάρια σε πωλήσεις μόλις σε 2 χρόνια ξεπερνώντας κατά πολύ το Amazon και την Google. Ακόμα και στην Ελλάδα έχουμε ήδη 9 αντίστοιχες εταιρίες group-buying και 3 εκατομμύρια χρήστες στο Facebook.

Είναι απλά θέμα χρόνου να μεταφέρουμε το σύνολο σχεδόν των αγορών μας ακόμα και των λογαριασμών μας σε ένα social περιβάλλον. Απομένει μόνο να δούμε αν το 2011 θα είναι η χρονιά πως θα αποδειχτεί πως το μέλλον των social media είναι το Social Commerce.

Credits: SocialCommerceToday.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...